Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savnyú halsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl majonéz
  • 1 dl fehér bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 25 dkg alma
  • 25 dkg meggy
  • 2 db főtt burgonya
  • 2 db ecetes uborka
  • 3 db főtt tojás
  • 2 csomag zöldhagyma
  • 2 doboz paradicsomos szardínia
  • citromhéj
  • só
  • bors

Elkészítése

 A majonézt kikeverjük a borral, tejföllel, a sóval, a citromlével, és a finomra metélt snidliggel. Az almát héjastól lereszeljük, az uborkát, tojást, és a főtt burgonyát is lereszeljük, hozzáadjuk a kimagozott meggyet, és az egészet a mártáshoz keverjük. Óvatosan belekeverjük a paradicsomos halat vigyázva, hogy össze ne törjön, üvegtálba téve fél napig hűtőbe érleljük. Pirított kifli karikákkal, salátával bélelt kompótos tálkákba tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/edes-savnyu-halsalata/