Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 közepes édesburgonya
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
  • feta vagy krémfehér sajt

Öntet

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.

200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/edesburgonya-salata-2/