Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű káposztasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 púpos tk só
  • 3 ek cukor
  • 1 ek ecet (20%-os)
  • 1 csipet őrölt köménymag


Elkészítése:

A káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre.

A sótól a káposzta levet ereszt, ezt alaposan nyomkodjuk ki belőle, majd tegyünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi. Cukorral, ecettel, és őrölt köménymaggal ízlés szerint ízesítsük. Forgassuk jól össze, és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.

[box style=”info”]Anyukám gyakran készít ilyen káposztasalátát, amit nagyon szeretek. Most én is összeállítottam egy adagot. Az ízesítése tulajdonképpen ízlés kérdése, kóstolgatással szabadon változtatható. Mi az édesebb változatot kedveljük. Remek kísérője sült húsoknak.[/box]

https://receptneked.wps.hu/salatak/egyszeru-kaposztasalata/