Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi öntött saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej saláta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár kanál tejföl
  • ecet

Elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A kisült pörcöt kiszedjük a zsírból, és melegen tartjuk. A salátát megmossuk, leveleire szedjük, majd egy tálra rendezzük. A szalonna zsírjába keverjük az összezúzott fokhagymát, néhány kanál tejfölt, és pár csepp ecettel enyhén savanyítjuk. A forró öntetet a salátára öntjük, majd a ropogós szalonnadarabokat a tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk, hiszen így frissen az igazi.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/salatak/erdelyi-ontott-salata/