Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Érlelt káposztasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 fej káposzta
  • 1 ek ételecet
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk só,
  • 1 ek olívaolaj
  • lila hagyma ízlés szerint


Elkészítése:

A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.

Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olívaolajjal.

Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olívaolajtól meg csak még finomabb, és jobban is csúszik.

https://receptneked.wps.hu/salatak/erlelt-kaposztasalata/