Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell vékonyra kockázva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- kicsi olaj
- 1/2 leveskocka
- bors
- főzőtejszín (opcionális)
- mustár (opcionális)
- 1 ezersziget öntet por (kotányi)
- 3 ek majonéz
- 1 db joghurt
- 1 db kefír
- 1 közepes kígyóuborka nagyobb kockákra vágva
- 1/4 jégsaláta összetépkedve, vagy összevágva
- 1 közepes fej lilahagyma vékony csíkokra vágva
- 1 db nagy paradicsom
- 1 paprika felkockázva
- kevés friss snidling (opcionális)
- 10 dkg sajt felkockázva
Elkészítése:
Az összevágott csirkemellet egy pici olajon fehére sütjük, majd izlés szerint ízesítjük (leveskocka,bors,bármilyen fűszerek, fokhagyma).
Hozzáöntjük a tejszínt és puhára pároljuk a húst. Ha még nem puha öntünk alá egy kis vizet és tovább pároljuk. Közben összevágjuk a zöldségeket és a sajtot.
Egy nagy tálba teszünk 1 joghurtot és 1 kefirt 3 kanál majonézt és jól összekeverjük az ezersziget porral.
Hozzátesszük a húst, a zöldségeket és a sajtot, majd jól összeforgatjuk.
Hűtve tálaljuk.
[box style=”info”]A húshoz bármilyen fűszer használható.[/box]

