Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 250 g feta sajt
- 16 szelet bacon
- 3 főtt tojás
Az öntethez:
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítése:
A salátát megmossuk, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat, tojásszelővel szeletekre vágjuk és a salátára rakjuk.
A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, baconbe göngyöljük, és olaj nélkül, forró serpenyőre tesszük. Ameddig sülnek, elkészíthetjük a mézes mustáros öntetet. A hozzávalókat, kevés vízzel összekeverjük és állni hagyjuk.
A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet a dresszinggel leöntjük.
Tipp: Ha húsos ételekhez készítesz mézes pácot vagy öntetet, akkor válaszd a selyemfű mézet. Íze jól passzol a sültekhez 😉
Jó étvágyat!

