Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Saláta receptek

Fokhagymás és diós céklasaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymás és diós céklasaláta egy különleges ízvilágú, gyorsan elkészíthető köret vagy előétel. A cékla frissessége, a fokhagyma karakteres aromája és a ropogós dió tökéletesen harmonizál, a majonéz pedig krémes állagot ad a salátának. Egyszerű, mégis izgalmas választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anita94
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A céklát meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a pépesre zúzott fokhagymát, a durvára vágott diót és a majonézt. Alaposan összekeverjük, majd lefedve legalább 1 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Hidegen, köretként vagy akár önálló salátaként is tálalható.

Tipp

A majonéz egy részét joghurttal is helyettesíthetjük, így könnyebb, lágyabb változatot kapunk. Ha szeretnénk, kevés friss citromlével vagy reszelt almával is feldobhatjuk az ízeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anita94
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is