Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás és diós céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 fej cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dió
  • 2 evőkanál majonéz

Elkészítése

A céklát meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a pépesre zúzott fokhagymát, a durvára vágott diót és a majonézt. Alaposan összekeverjük, majd lefedve legalább 1 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Hidegen, köretként vagy akár önálló salátaként is tálalható.

Tipp

A majonéz egy részét joghurttal is helyettesíthetjük, így könnyebb, lágyabb változatot kapunk. Ha szeretnénk, kevés friss citromlével vagy reszelt almával is feldobhatjuk az ízeket.

https://receptneked.wps.hu/salatak/fokhagymas-es-dios-ceklasalata/