Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Saláta elkészítése: A zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát és burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. A kihűlt zöldségeket, almát és uborkát egy nagy tálban összekeverjük. A majonézt elkészítjük, és a tejföllel összekeverve a zöldségekre öntjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.07.

Hozzávalók

Majonéz készítése

Elkészítése

Saláta elkészítése:

A zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát és burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk.

A kihűlt zöldségeket, almát és uborkát egy nagy tálban összekeverjük. A majonézt elkészítjük, és a tejföllel összekeverve a zöldségekre öntjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a majonézes-tejfölös öntet egyenletesen bevonja a salátát.

Majonéz készítése:

A tojássárgákat csipet sóval habverő üstbe tesszük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az étolajat. Ügyeljünk arra, hogy a majonéz ne csapódjon ki. Amikor az összes olajat felszívta a tojássárgája, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és a borsot. Végül a tejföllel lazítjuk, hogy krémesebb állagot kapjunk.

Tálalás:

A salátát tálba halmozzuk, és a tetejét szeletelt tojással, sárgarépa karikákkal vagy ízlés szerint díszítjük. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is