Saláta elkészítése:
A zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát és burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk.
A kihűlt zöldségeket, almát és uborkát egy nagy tálban összekeverjük. A majonézt elkészítjük, és a tejföllel összekeverve a zöldségekre öntjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a majonézes-tejfölös öntet egyenletesen bevonja a salátát.
Majonéz készítése:
A tojássárgákat csipet sóval habverő üstbe tesszük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az étolajat. Ügyeljünk arra, hogy a majonéz ne csapódjon ki. Amikor az összes olajat felszívta a tojássárgája, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és a borsot. Végül a tejföllel lazítjuk, hogy krémesebb állagot kapjunk.
Tálalás:
A salátát tálba halmozzuk, és a tetejét szeletelt tojással, sárgarépa karikákkal vagy ízlés szerint díszítjük. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.