Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 2 db alma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 5 db savanyú uborka
  • 4 darab főtt burgonya
  • 2 dl tejföl

Majonéz készítése

  • 2 db tojássárgája
  • kb. 2 dl étolaj
  • só
  • bors
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1-2 teáskanál mustár
  • 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítése

Saláta elkészítése:

A zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát és burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk.

A kihűlt zöldségeket, almát és uborkát egy nagy tálban összekeverjük. A majonézt elkészítjük, és a tejföllel összekeverve a zöldségekre öntjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a majonézes-tejfölös öntet egyenletesen bevonja a salátát.

Majonéz készítése:

A tojássárgákat csipet sóval habverő üstbe tesszük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az étolajat. Ügyeljünk arra, hogy a majonéz ne csapódjon ki. Amikor az összes olajat felszívta a tojássárgája, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és a borsot. Végül a tejföllel lazítjuk, hogy krémesebb állagot kapjunk.

Tálalás:

A salátát tálba halmozzuk, és a tetejét szeletelt tojással, sárgarépa karikákkal vagy ízlés szerint díszítjük. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/salatak/francia-salata-2/