Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Franciasaláta őzgerincben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg franciasaláta alap
  • só
  • 300 g tejföl
  • 1 doboz csemege uborka
  • kevés alma (héjastól )
  • 5 db tojás
  • 1 csomag zselatin

Elkészítése

A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat forró vízben keményre főzzük körülbelül 15 perc alatt, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk.

A cukrot az ecetben elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kihűlt zöldségeket, az apróra vágott almát és a felkockázott csemegeuborkát.

A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd azonnal a salátához keverjük.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a saláta felét beleöntjük. A megpucolt főtt tojásokat sorban ráhelyezzük, majd a maradék salátát is rásimítjuk.

A formát hűtőbe tesszük, és dermedésig pihentetjük.

Kiborítva, szeletelve tálaljuk önálló fogásként vagy köretként.

https://receptneked.wps.hu/salatak/franciasalata-ozgerincben/