Hozzávalók:
Salátához:
- 1 kg franciasaláta alap
- 20 dkg majonéz
- 2 g tejföl
- 1 tk citromlé
- 1 csipet porcukor
- 1 kk fokhagymapor
Díszítéshez:
- 1 fejes saláta levél
- 5 dkg uborka
- 1 kápia paprika
- 1 fekete olajbogyó
Elkészítése:
Saláta készítése:
A zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A majonézt a porcukorral, a citromlével, a fokhagymaporral és a tejföllel alaposan kikeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
A zöldségeket beletesszük a majonézbe, és jól átforgatjuk. A salátát behűtve kínáljuk.
Díszítés:
1-1 salátalevélből kirakjuk a hajat és a gallért. A fülbevalóhoz a kápia paprikát használjuk, a szájához és az orrához szintén. A szemei uborkából készültek, és olajbogyó a szemgolyója. 🙂