Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg franciasaláta alap
- 30 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk tökmagolaj
- 1 kk citromlé
Díszítéshez
- 1 tojás
- 5 dkg párizsi
- 1 db fekete olajbogyó
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A saláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt a majonézzel, a tökmagolajjal, a citromlével kikeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
A kikevert tejfölös majonézt a lecsöpögtetett salátával összekeverjük.
Egy tányérra halmozunk egy adagot. Megformázzuk a nyuszi fejét és a füleit. Ketté vágott főtt tojás a pofija, ppárizsi szeletek a szemei, szája és a füle belseje. Ketté vágott olajbogyó a szemei, paradicsom cikk az orra.


