Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Halsaláták

Saláta receptek

Tészta félék receptjei

Tésztasaláták

Füstölt, fűszeres makrélasaláta almával, joghurtos öntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg száraz tészta (nálam Farfalle) 10 dkg füstölt, fűszeres makrélafilé 1 nagyobb alma 2,5-3 dl natúr joghurt 1 tk ecetes reszelt torma 1-2 tk méz 1-2 tk citromlé pici reszelt citromhéj só bors ízlés szerint kevés olaj Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, megöntözzük egy pici olajjal. A joghurtot sűrű szövésű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg száraz tészta (nálam Farfalle)
  • 10 dkg füstölt, fűszeres makrélafilé
  • 1 nagyobb alma
  • 2,5-3 dl natúr joghurt
  • 1 tk ecetes reszelt torma
  • 1-2 tk méz
  • 1-2 tk citromlé
  • pici reszelt citromhéj
  • bors ízlés szerint
  • kevés olaj


Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, megöntözzük egy pici olajjal.

A joghurtot sűrű szövésű szűrőn, vagy konyharuhán keresztül lecsepegtetjük. A joghurt mennyisége attól függ, mennyire krémes, vagy épp nedves a joghurt, amit vettünk.

Az almát megmossuk, negyedelve a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre, majd a szeleteket csíkokra vágjuk. A citromból kevés levet csepegtetünk az almára.

Miután a joghurt lecsepegett, a visszamaradt krémes, sűrű joghurthoz keverünk először csak fél kiskanálnyi tormát és egy pici mézet, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és egy kevés citromhéjat reszelünk bele.

Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk még hozzá a tormából és a mézből, míg egy nagyon kellemesen csípős-édes mártást kapunk.

A kifőtt tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almát, jól összekeverjük a joghurtos öntettel, és a végén hozzádaraboljuk, csak úgy a kezünkkel a makrélafilét. Így ha esetleg szálkába botlunk, el is tudjuk távolítani. Kissé összeforgatjuk, és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is