Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazdag burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész csirke (vagy 2-3 db csirkecomb)
  • 3 szál sárgarépa (levesben főtt)
  • 1 darab zeller (levesben főtt)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab alma
  • 5 darab csemegeuborka
  • 2,5 kg kifli burgonya
  • 500 ml majonéz (2 flakon)
  • tej ízlés szerint
  • szükség szerint csirkehúsleves leve a lazításhoz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

Felteszem a levest, melyben a csirkét, sárgarépát és a zellert is megfőzöm.

Amikor ezek a hozzávalók kihűltek, elkezdem apró darabokra vágni. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, uborkát és almát is. Mindezt meglocsolom ecettel (ezt már a fogyasztás előtt érdemes 1 nappal elkészíteni, mert ennek az egyvelegnek állnia kell a hűtőben).

A burgonyát héjában főzöm meg, ezt is hagyom kihűlni. Ezután megpucolom és kisebb karikákra (negyedbe, félbe attól függ, hogy mekkora a burgonya) elvágom és a ecetes-zöldséges húsra teszem.

Ezután a tyúkhús levesből valamennyit megmelegítek és megsózom (kvázi elsózom a levest).

Ebből a húsléből teszek a burgonyára és óvatosan kevergetem. A levesből túl sokat ne tegyünk, ne ázzanak benne a burgonyák, az egésznek az a lényege, hogy valamennyire átnedvesedjen az egész egyveleg.

Ezután a majonézt kevés tejjel hígítom és ráöntöm a krumplira. Jól összekeverve már fogyasztható is, de legjobb, ha egy kicsi pihen (ez egy hatalmas adag, nagyjából 7-8 emberre lett számolva).

https://receptneked.wps.hu/salatak/gazdag-burgonyasalata/