Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- 6 db tojás
- 2 dl tejföl
- 8 ek majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 db főtt tojás
- 2 közepes kovászos uborka
- 3 szem bors
- 2 db retek
- 6 közepes salátalevél
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát,ízlés szerint sózzuk és 10-15 percig pároljuk a saját levében.
Tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tálba tesszük a felszeletelt tojást, gombát és a kockára vágott sajtot. Rátesszük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és óvatosan összekeverjük.
Tetejére díszítésként a főtt tojásból nyuszit készítünk. Egész bors a szemei és az orra, savanyú uborkákat ketté vágjuk, ezek lesznek a fülei és a tappancsa.
Retek szeletekkel és a saláta levelekkel a tál széleit díszítjük.


