Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a lecsepegtetett gombát rátesszük és kb 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.
A főtt tojásokat, csemege uborkát és a lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézet, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk és fűszerezzük.
Jól összekeverjük az egészet, majd formába öntjük és pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.
Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.