Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tojásos hóember recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 üveg gombakonzerv
  • 8 főtt tojás
  • 3 darab csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 25 g zselatin (por)
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • bors
  • 2 darab fekete olajbogyó
  • 2 darab koktélparadicsom

Elkészítése

Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a lecsepegtetett gombát rátesszük és kb 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.

A főtt tojásokat, csemege uborkát és a lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézet, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk és fűszerezzük.

Jól összekeverjük az egészet, majd formába öntjük és pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.

Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.

https://receptneked.wps.hu/salatak/gombas-tojasos-hoember/