Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A görög saláta frissítő, egyszerű és laktató étel, amely a mediterrán ízeket hozza a tányérra. A paradicsom, uborka, lilahagyma és olívabogyó tökéletes harmóniát alkot a feta sajttal és a könnyű citromos-oregánós öntettel. Ideális könnyű vacsorára, de köretként is remekül illik húsok mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.08.21.

Hozzávalók

Öntethez

Elkészítése

Öntet elkészítése

Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és az oregánót. Az öntetet legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Saláta összeállítása

A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kockára vágjuk. Egy nagyobb tálban összeforgatjuk őket az olívabogyóval. A tetejére kockákra vagy nagyobb darabokra vágott feta sajtot teszünk.

Ezután a salátát meglocsoljuk a behűtött öntettel, és óvatosan átforgatjuk, ügyelve arra, hogy a feta sajt ne törjön szét. 2–3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

Önmagában is frissítő fogás, de grillezett húsokhoz, sült halhoz vagy rántott sajt mellé is kiváló köret.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá zöld kaliforniai paprikát vagy kapribogyót is. Egy kevés friss bazsalikom vagy petrezselyem még üdébbé varázsolja

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is