Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Görög saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szem paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 marék olívabogyó (aki szereti tegyen bele többet)
  • feta sajt

Öntethez

  • 4 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál oregánó

Elkészítése

Öntet elkészítése

Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és az oregánót. Az öntetet legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Saláta összeállítása

A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kockára vágjuk. Egy nagyobb tálban összeforgatjuk őket az olívabogyóval. A tetejére kockákra vagy nagyobb darabokra vágott feta sajtot teszünk.

Ezután a salátát meglocsoljuk a behűtött öntettel, és óvatosan átforgatjuk, ügyelve arra, hogy a feta sajt ne törjön szét. 2–3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

Önmagában is frissítő fogás, de grillezett húsokhoz, sült halhoz vagy rántott sajt mellé is kiváló köret.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá zöld kaliforniai paprikát vagy kapribogyót is. Egy kevés friss bazsalikom vagy petrezselyem még üdébbé varázsolja

https://receptneked.wps.hu/salatak/gorog-salata-3/