Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A salátához: 2 nagyobb paradicsom 1 db kígyóuborka 4 kis fej salotta hagyma, vagy lilahagyma 1 kisebb pritaminpaprika 15 db olajbogyó 125 g feta sajt Az öntethez 4 ek olívaolaj 1,5 tk citromlé 1 tk bazsalikom (púpozott) só, bors Elkészítése: Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a sót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

A salátához:

  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 kis fej salotta hagyma, vagy lilahagyma
  • 1 kisebb pritaminpaprika
  • 15 db olajbogyó
  • 125 g feta sajt

Az öntethez

  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 tk citromlé
  • 1 tk bazsalikom (púpozott)
  • só, bors


Elkészítése:

Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a sót borsot és a bazsalikomot.

Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A paradicsomot, uborkát, pritaminpaprikát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.

Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.

Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában, vagy hús mellé tálaljuk.

Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is