Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Greco-italiano saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 konzerv fekete olívabogyó
  • 300 g félzsíros sajt
  • 1 konzerves kukorica
  • 4 nagyobb fej gomba
  • 4 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • saláta levél
  • 1 csomag oregánó
  • 3 dl olívaolaj
  • 2 szelet tengeri halfilé (ízlés szerint választható, csak tengeri legyen és ne zsíros)
  • 2 szelet bacon
  • só
  • bors

Elkészítése

Az oregánót belekeverjük az olajba, és félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A halat besózzuk és megborsozzuk, majd alufóliával letakarva betesszük a hűtőbe, hogy pihenjen.

Közben a zöldségeket megpucoljuk, a gombákról óvatosan eltávolítjuk a felső rétegüket, majd enyhén megsózzuk. A sajtot kockákra vágjuk, a zöldségeket apróra daraboljuk, és a salátát kézzel összetépkedjük. A feldarabolt zöldségeket egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát és az olajbogyókat, majd az oregánós olajjal alaposan összeforgatjuk.

A gombafejekbe bacont teszünk, a tetejükre sajtot helyezünk, majd előmelegített sütőben a hallal együtt sütjük, amíg a gombák és a hal szépen megpirulnak, a sajt pedig ráolvad. A maradék sajtot a salátához keverjük, és azonnal tálaljuk a sült hallal és a töltött gombával. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/salatak/greco-italiano-salata/