A dinnye kosárkává formálása valóban a legnehezebb rész. Én szigetelőszalaggal jelöltem ki a kosár formáját, majd egy keskeny pengéjű késsel először a kosár fogóját, majd az oldalait vágtam ki, utóbbit cikk-cakk alakban. A dinnye belsejét fagyis kanállal vájtam ki és daraboltam, majd egy tálban összekevertem a többi gyümölccsel.
A gyümölcsök arányát mindenki ízlése szerint változtathatja. Kevés őrölt fahéjjal és lime levével ízesítettem, ami frissességet ad a salátának. Cukorra nincs szükség, hiszen a gyümölcsök önmagukban is édesek. Ha felnőttek is vannak a társaságban, külön tálban kis vodkát is keverhetünk a salátába.
Miután az összes gyümölcsöt összekevertük, visszatöltjük a salátát a kivájt dinnyébe. Hűtve és hűtés nélkül is fogyasztható, ahogy a vendégek kedvelik.
Sztori:
Gyermek vendégeket vártunk, és mivel ezt a salátát már többször elkészítettem ebben a formában, biztos voltam benne, hogy nagy sikere lesz. Többször bebizonyosodott, hogy az étel tálalása fél siker.
Jó étvágyat!