Hozzávalók:
Bármilyen szezongyümölcs
- jonatán- és idared alma
- körte
- piros grapefruit
- vérnarancs
- mandarin
- kiwi
- banán
Továbbá:
- 2 citrom leve
- 1 dl méz
- 2 ek barna- és 1 ek kristálycukor (elhagyható)
- 2 szál friss citromfű levelei
Elkészítése:
A gyümölcsüket megmossuk, meghámozzuk, és egy keverőtálba téve kisebb darabokra vágjuk.
A citromok levét kifacsarjuk, és a kristály- illetve a barna cukorral a gyümölcsre öntjük.
Meglocsoljuk mézzel, a citromfű leveleit rátépkedjük, összekeverjük, és hűtőbe téve egy órán át hidegen tartjuk, míg a gyümölcsök kicsit összeérnek!
Tejszínhabbal tálaljuk!
[box style=”info”]Sültek mellé (tejszín nélkül!) kitűnő, vitamindús köretként is megállja a helyét![/box]