Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 14 darab burgonya (kisebb méretű)
  • 7 fej vöröshagyma (vegyesen lila és vörös)
  • 1,5 liter víz
  • 7 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors

Elkészítése

A burgonyákat mossuk meg, majd héjastól főzzük meg enyhén sós vízben.

A hagymákat vágjuk vékonyabb szeletekre.

Ha megfőttek a burgonyák, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.

Készítsük el a salátalevet: a vizet keverjük el az ecettel, a cukorral, sóval, köménnyel és ízlés szerint őrölt borssal.

Egy nagy jénai aljára tegyünk egy adag burgonyát, majd szórjuk meg egy adag hagymával. Enyhén sózzuk meg, majd addig folytassuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Ha ez megvan, öntsük nyakon az egészet a salátalével. A lényeg, hogy a salátalé teljesen ellepje a burgonyát és a hagymát.

Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 óraára (én általában egy éjszakát szoktam hagyni), hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/salatak/hagymas-burgonyasalata/