Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg kígyóuborka
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kk só
- 1 kiskanál szorbit (vagy cukor)
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem. Enyhén megsózom. A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olívaolajjal felöntöm. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.)
Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg. Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet, 1 kanálnyi almaecetet, 1 kiskanálnyi sót és cukrot.
Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom.
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!
[box style=”info”]Imádom a salátákat, nyáron többnyire csak ezeken élek. Nem igaz, hogy az uborkasalátát pl. csak néhány féle módon lehet elkészíteni! Én minden alkalommal máshogyan csinálom![/box]

