Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos-gombás saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 darab uborka
  • 2 fej lilahagyma
  • 50 dkg franciasaláta alap
  • 5 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • fokhagymapor

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a sót és az ételízesítőt, majd tovább pirítjuk.

Közben sós vízben megfőzzük a francia saláta alapot, és elkészítjük a mártást: a tejfölt simára keverjük a majonézzel és a borssal, majd beleszeleteljük az uborkát és a hagymát, végül hozzáadjuk a babot is.

Amikor a hús megpirult, összekeverjük a főtt francia saláta alappal és a mártással. Ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/husos-gombas-salata/