Hozzávalók:
- 2 vékony szelet füstölt sonka
- 1 keményre főtt tojás
- 4-5 nagyobb jégsaláta levél
- 1-2 koktélparadicsom
- 1 hónapos retek
- 1 újhagyma zöld szárával együtt
Öntethez:
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
Először az öntethez a tejfölt jól kikeverjük a sóval, borssal, majonézzel és a mustárral. A sonkát kisebb darabokra vágjuk.
A tojás héját eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a jégsaláta leveleit apróra tépkedjük, a retket és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A saláta leveleket egy tányérra rakjuk, tetszőleges sorrendben a többi hozzávalót rárakjuk. Meghintjük egy csipet sóval, és az öntettel meglocsolva kínáljuk.
[box style=”info”]Maradt húsvétról egy kevés sonka, tojás, és némi zöldséggel egyszerű, könnyű saláta vacsora lett belőle.[/box]