Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom leve
- 2 csomag mozzarella golyó (125 grammos)
- 1 csokor bazsalikom
- 4 paradicsom
- 6 ek olívaolaj
- só
- bors
- csipet oregánó
Elkészítése:
A mozzarellát lecsepegtetjük, és szeletekre vágjuk. A sajtot sózzuk, borsozzuk, oregánóval megszórjuk, és 1-1 szelet tisztított, vékonyra szeletelt paradicsommal cserépszerűen betakarjuk.
Bazsalikomot mosunk meg, és azt is közé tesszük.Az olívaolajat elkeverjük a fél citrom levével és egy kevés sóval. A meghámozott fokhagymát átnyomjuk a présen, és hozzáadjuk. Az öntettel meglocsoljuk a paradicsomot és a mozzarellát.
Megszórjuk durvára őrölt borssal, és a maradék bazsalikomlevelekkel. Kenyérrel, sült bagettel kínáljuk.


