Hozzávalók:
- 1 db jégsaláta
- 1 db sárgarépa
- 3 ek natúr napraforgómag
- 2-3 ek balzsamecet
- 2-3 ek szőlőmagolaj
Elkészítése:
A jégsalátát felaprítom, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszelem, salátás tálba teszem és elkeverem.
Meglocsolom balzsamecettel, szőlőmagolajjal és elkeverem.
A napraforgómagot egy forró serpenyőben szárazom megpirítom, megvárom amíg meghűl, majd belekeverem a salátába.
Fogyasztásig hűtőben tartom.
[box style=”info”]Ezt a salátát rántott hal mellé készítettem, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az ízesítéséhez egy korábban vásárolt tokaji bor és balzsamecet válogatásból a meggyes balzsamecetet választottam, de bármilyen balzsamecettel és olajjal elkészíthető.[/box]