Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 teáskanál ecetes torma
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A megfőtt és kihűtött céklát feldaraboljuk. Ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vághatjuk, a lényeg, hogy ne túl apróra, hanem vaskosabb darabokat kapjunk.

A natúr joghurtot elkeverjük a majonézzel, a csipet sóval, cukorral és az ecetes tormával. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük a feldarabolt céklát, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz.

Tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel, majd hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott almával vagy dióval is, így frissebb és még izgalmasabb ízvilágot kapunk. Ha lágyabb ízt szeretnénk, a torma mennyiségét csökkenthetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/joghurtos-ceklasalata/