Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Joghurtos-kapros babsaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g nagy szemű salátabab 2 kisebb fej lila hagyma 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke) 0,5 kk morzsolt oregánó 1 kk szárított kaporlevél 5 gerezd fokhagyma kevés só frissen őrölt bors, ízlés szerint 1 kk ételízesítő (házi) Elkészítése: A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g nagy szemű salátabab
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 1 kk szárított kaporlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 1 kk ételízesítő (házi)


Elkészítése:

A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.

Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.

Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is