Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros, joghurtos uborkasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kígyóuborka
  • 1 pohár (330 g) joghurt
  • kis csokor friss kapor, vagy 1 ek szárított
  • 1 mk fokhagymapor
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés só
  • kevés frissen őrölt bors


Elkészítése:

Az uborkákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, majd tésztaszűrőn lecsepegtetem. Mikor az uborka leve lecsorgott (nem nyomkodom ki), összekeverem a joghurttal, a fokhagymaporral, a kaporral, az olajjal, majd enyhén megborsozom.

Tzatziki jellegű saláta, de mégsem az.

https://receptneked.wps.hu/salatak/kapros-joghurtos-uborkasalata/