Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, majd miután kihűltek, tojásszelővel szintén felkarikázzuk. Az uborkákat is vékony szeletekre vágjuk. Az almát megpucoljuk és apró kockákra daraboljuk.
A tartármártás elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy sima öntetet kapjunk.
Egy nagyobb tálban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra kerül egy réteg burgonya, erre jön az uborka, majd az apróra vágott alma, végül a tojáskarikák. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.
Az elkészült rétegekre ráöntjük a tartármártást. Az ízek jobb összeérése érdekében hűtőbe tesszük pár órára. Ha szeretnénk, a mártást két részletben is hozzáadhatjuk: a felét akkor, amikor az alapanyagok felét rétegeztük le, majd a maradékot a legvégén.
Ez a saláta kiváló köret sült húsok, halak és rántott ételek mellé.
