Elkészítése
Először a krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és karikára szeleteljük. A paprikát, paradicsomot, főtt tojást és a kovászos uborkát felkockázzuk. A fejes salátát néhány levél kivételével vékony csíkokra vágjuk.
Az összes hozzávalót lazán összekeverjük tartármártással, és ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült salátát egy nagyobb tányérra halmozzuk.
A salátát vékonyan megkenjük tejföllel, hogy a díszítés jobban érvényesüljön. A tányért körberakjuk salátalevél-csíkokkal és kettévágott olívabogyókkal. A saláta közepére egy szélesebb sajtszeletet helyezünk. A pirospaprikából kiszabjuk a masnit és a gyertya lángját, amelyeket a sajtra helyezünk, hogy látványos díszítést kapjunk.
Ez a saláta nemcsak finom, hanem látványos is, tökéletes választás ünnepi asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
