Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Károlyi saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 3 db főtt tojás
  • 0,5 liter tartármártás
  • só

Díszítéshez

  • 1 szelet sajt
  • olívabogyó
  • 1 db piros paprika
  • saláta levél
Károlyi saláta

Elkészítése

Először a krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és karikára szeleteljük. A paprikát, paradicsomot, főtt tojást és a kovászos uborkát felkockázzuk. A fejes salátát néhány levél kivételével vékony csíkokra vágjuk.

Az összes hozzávalót lazán összekeverjük tartármártással, és ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült salátát egy nagyobb tányérra halmozzuk.

A salátát vékonyan megkenjük tejföllel, hogy a díszítés jobban érvényesüljön. A tányért körberakjuk salátalevél-csíkokkal és kettévágott olívabogyókkal. A saláta közepére egy szélesebb sajtszeletet helyezünk. A pirospaprikából kiszabjuk a masnit és a gyertya lángját, amelyeket a sajtra helyezünk, hogy látványos díszítést kapjunk.

Ez a saláta nemcsak finom, hanem látványos is, tökéletes választás ünnepi asztalra.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/salatak/karolyi-salata-2/