Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg kovászos uborka
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg zöldpaprika
- 3 kemény tojás
- 1 fej saláta
- 1 tubus majonéz
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, hámozott kovászos uborkát, a főtt tojásokat.
A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a salátát leveleire szedjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a már összeaprított keverékhez.
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, a borssal, a sóval, és ráöntjük a salátára.
Óvatosan összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk, majd finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


