Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 4 tojás
- 3 csemegeuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 tv paprika
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 kk mustár
- só-, bors ízlés szerint
- majonéz (3 db tojásból)
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, félkarikára vágott paprikát, a vékony karikára vágott uborkát és a szintén felkarikázott főtt tojást is.
A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és adjuk a többi hozzávalóhoz. A tojássárgákból készítsük el a házi majonézt, amikor elkészült, a tejfölt keverjük hozzá.
Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal, mustárral.
A Károlyi saláta alapanyagaira öntsük a mártást, óvatosan forgassuk össze és hűtőbe tegyük néhány órára. Fogyaszthatjuk salátaként, valamint sültek, halak mellé kiváló köret lehet.


