Elkészítése
Alapanyagok előkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. A tojásokat szintén megfőzzük, majd negyedekre vágjuk.
A paprikát, a fejes salátát, a póréhagymát és a csemege uborkát vékony csíkokra szeleteljük.
Öntet
A majonézt és a tejfölt összekeverjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, kevés citromlével, és ha szükséges, egy kevés porcukorral.
Csirke elkészítése
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, majd kevés olajon aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Saláta összeállítása
A zöldségeket és a burgonyát összekeverjük, majd a majonézes öntettel leöntjük. A tetejére szórjuk a roston sült csirkecsíkokat, és negyedelt tojással díszítjük.
Tipp
A salátát gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy pirított baconkockákkal is. Friss bagettel vagy pirítóssal tálalva még laktatóbb.
