Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Károlyi saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 közepes méretű burgonya
  • 5 db tojás
  • 5 db savanyú uborka
  • 1 nagyobb alma

Tartármártáshoz

  • 180 g majonéz
  • 400 g tejföl
  • cukor
  • só
  • 2 evőkanál mustár
  • 0,5 evőkanál citromlé

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, majd miután kihűltek, tojásszelővel szintén felkarikázzuk. Az uborkákat is vékony szeletekre vágjuk. Az almát megpucoljuk és apró kockákra daraboljuk.

A tartármártás elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy sima öntetet kapjunk.

Egy nagyobb tálban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra kerül egy réteg burgonya, erre jön az uborka, majd az apróra vágott alma, végül a tojáskarikák. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.

Az elkészült rétegekre ráöntjük a tartármártást. Az ízek jobb összeérése érdekében hűtőbe tesszük pár órára. Ha szeretnénk, a mártást két részletben is hozzáadhatjuk: a felét akkor, amikor az alapanyagok felét rétegeztük le, majd a maradékot a legvégén.

Ez a saláta kiváló köret sült húsok, halak és rántott ételek mellé.

https://receptneked.wps.hu/salatak/karolyi-salata/