Elkészítése
A francia saláta alapot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük, majd a felaprított almát és uborkát hozzákeverjük.
A mártás hozzávalóit krémesre keverjük és 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kész mártást a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat teljesen keményre főzzük, majd hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.
A tojássárgákat csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.
A vízben a zselatint egy kis edényben elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a félretett mártással összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos mártással.
Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.

