Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kaszinótojás franciasaláta ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kaszinótojáshoz:

  • 5 darab főtt tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • citromlé
  • 0,5 mokkáskanál só
  • csipetnyi szerecsendió
  • 7 dkg vaj

A franciasalátához:

  • 450 g franciasaláta alap (mirelit)
  • 3 darab csemege uborka
  • 1 darab alma (nagy)

A tartármártáshoz:

  • 330 g tejföl
  • 2 kávéskanál mustár
  • 250 g majonéz
  • só
  • bors
  • citromlé
  • 2 dkg porcukor

A tojások kenéséhez:

  • 3 evőkanál tartármártás
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin

A díszítéshez:

  • paradicsom
  • piros húsú paprika

Elkészítése

A francia saláta alapot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük, majd a felaprított almát és uborkát hozzákeverjük.

A mártás hozzávalóit krémesre keverjük és 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kész mártást a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.

A tojásokat teljesen keményre főzzük, majd hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.

A tojássárgákat csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.

A vízben a zselatint egy kis edényben elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a félretett mártással összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos mártással.

Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.

https://receptneked.wps.hu/salatak/kaszinotojas-franciasalata-agyon-2/