Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Kócos csicseriborsó saláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csicseriborsó 1 csokor újhagyma 2 db (ha van) friss babérlevél 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor kakukkfű 1 csokor bazsalikom  1 dl olívaolaj ( a mennyiség lehet több, ha az étel úgy kívánja) 1 teáskanál őrölt bors só ízlés szerint 1 dl finom fehér borecet (itt is játszhatunk a mennyiséggel) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db (ha van) friss babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor bazsalikom
  •  1 dl olívaolaj ( a mennyiség lehet több, ha az étel úgy kívánja)
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 1 dl finom fehér borecet (itt is játszhatunk a mennyiséggel)
  • 1 db nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell


Elkészítése:

A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel,
a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

[box style=”info”]Ha valaki csicseriborsó konzervből készíti az ételt, akkor kevesebb mint egy ra alatt kész lehet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is