Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Halsaláták

Saláta receptek

Koktélrákos saláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A koktélrákos saláta frissítő és könnyű étel, amely ideális előételként vagy könnyű vacsoraként. A roppanós zöldségek, a selymes feta sajt és a citromos-oregánós ízesítés remekül harmonizálnak a rákocskák ízével. Gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A rákokat felengedjük, majd kevés vajon hirtelen átpirítjuk. Sóval és néhány csepp citromlével ízesítjük.

A paradicsomot, uborkát, paprikát és a lila hagymát kis kockákra vágjuk. A feta sajtot szintén felkockázzuk, a salátát pedig falatnyi darabokra tépkedjük.

Saláta összeállítása

A zöldségeket összekeverjük, majd tányérokra vagy egy nagyobb tálra halmozzuk. Ráhelyezzük a pirított rákokat, megszórjuk oregánóval, olajbogyóval és a kockázott fetával.

Olívaolajat és citromlevet csepegtetünk a tetejére, végül citromkarikákkal díszítjük.

Tipp

A salátát feldobhatjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is. Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, pirított fokhagymás baguette-t kínálhatunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is