Elkészítése
Előkészítés
A rákokat felengedjük, majd kevés vajon hirtelen átpirítjuk. Sóval és néhány csepp citromlével ízesítjük.
A paradicsomot, uborkát, paprikát és a lila hagymát kis kockákra vágjuk. A feta sajtot szintén felkockázzuk, a salátát pedig falatnyi darabokra tépkedjük.
Saláta összeállítása
A zöldségeket összekeverjük, majd tányérokra vagy egy nagyobb tálra halmozzuk. Ráhelyezzük a pirított rákokat, megszórjuk oregánóval, olajbogyóval és a kockázott fetával.
Olívaolajat és citromlevet csepegtetünk a tetejére, végül citromkarikákkal díszítjük.
Tipp
A salátát feldobhatjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is. Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, pirított fokhagymás baguette-t kínálhatunk mellé.
