Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Korhely lencsesaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 25 dkg lencse
  • 3 pár virsli

Elkészítése

A lencsét alaposan átválogatjuk, megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzzük, de semmiképp se főzzük szét!

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük.

Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük. A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk és lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A lencsét kihűtjük, lecsöpögtetjük.

A virslit felkarikázzuk, A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal. Hozzáadjuk a virslikarikákat és alaposan lehűtve kínáljuk.

A képen látható módon díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/korhely-lencsesalata/