Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 3 nagyobb tojás
- 4 szál virsli
- 4 nagy jégsaláta levél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 4 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
Elkészítése:
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd apróra vágjuk.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük.
A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a jégsaláta leveleket apróra tépkedjük.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és borssal.
Ha kihűlt a tojás, a krumpli, a virsli, akkor összekeverjük őket a hagymával, majd jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel.
Megkóstoljuk, és még ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobban összeérnek az ízek, ha egy egész éjszakát pihen.
[box style=”info”]A krumplisaláta kedvelt finomság nálunk. Most egy kicsit kibővített változat készült. Hagyma, tojás, virsli és jégsaláta gazdagítja. Nagyon laktató.
Magában is remek ebéd vagy vacsora, de sültek mellé köretként is kínálhatjuk.[/box]