Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 dl (extra szűz olíva)olaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 fej lilahagyma
- 3 főtt tojás
- kevés fokhagymapor
- 1 kis csokor snidling
- 200 g főzőtejszín
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 kávéskanál cukor
- kevés só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük.
A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt.
A hagymát felkarikázzuk, sózzuk, a snidlinget felaprítjuk.
A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból hamis majonézt készítünk (a hozzávalóit alaposan kikeverjük).
A felszelt krumplihoz hozzákeverjük óvatosan a mártást, a snidlinget és a hagymát (vigyázva, hogy ne törjön össze!).
Kevés snidlinggel, durvára tört borssal díszítve tálaljuk.