Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsesaláta – nem csak újévre recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 darab babérlevél
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 darab csemege uborka
  • 850 g tejföl
  • 6 evőkanál majonéz
  • só
  • bors

Elkészítése

A lencsét 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.

Lábasba tesszük és felengedjük vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, akkor leszűrjük és kihűtjük.

A hagymát és az uborkát apróra vágjuk. Ha kihűlt a lencse, akkor hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, majd összekeverjük.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk a lencsével. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/salatak/lencsesalata-nem-csak-ujevre/