Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 púpos tk mustár
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
Elkészítése:
A csicsókát megtisztítjuk, egy tiszta kefével jól átdörzsöljük, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a lila hagymát apróra kockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval, és borssal simára keverjük, majd beleforgatjuk a hagymát, és a kihűlt csicsókát.
[box style=”info”]Arra gondoltam, hogy a kedvenc krumpli salátánkat most csicsókával fogom elkészíteni. Próbaképpen csak egy kis adagot állítottam össze biztos, ami biztos, de nagyon finom lett. Bár a csicsóka jellegzetes íze azért érezhető, de aki kedveli a szegények krumpliját, az ezt a salátát is szeretni fogja. Szuper köret sültekhez, bundás húsokhoz.[/box]

