Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lilahagymás babsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab babkonzerv
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ecet (10 %-os )
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • cukor

Elkészítése

A zöldhagymát szárastól feldaraboljuk.

A hagymákat és a paradicsomot ízlés szerint felaprítjuk és egy tálba tesszük, majd a zöldhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk sóval és 30 percig hagyjuk állni.

A konzervekről a levet leöntjük, majd a babot a hagymákhoz adjuk. Hozzáadjuk a mustárt, mézet, ecetet, olajat és borsot. Sót és cukrot ízlés szerint adunk hozzá, majd az egészet összeforgatjuk.

Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/salatak/lilahagymas-babsalata/